IZTOK VIDE

Živjo,

Midva sva Iztok in Fear. Udarni par iz Domžal v kategoriji small. O meni ne gre izgubljati besed, pa bom raje povedal kaj o mojemu najboljšemu prijatelju Fear-u. Fear je goli kitajski pes, ki ga zaradi pomanjkanja dlake pozimi zelo rado zebe, poleti pa nima težav s pripeko (če je namazan s kremo za sončenje 🙂 ). Je kuža majhne rasti, a velikanskega karakterja.

Fear me je pripeljal na poligon kinološkega društva Domžale, ko sva se vpisala v malo šolo. Ko sva uspešno opravila malo šolo, sva iskala nove izzive in tako sva se neustrašno podala v odkrivanje sveta agility-ja. Leta 2013 sva prvič stopila med skoke, tunele, palisado in še kaj bi se našlo.

Več kot leto dni sva se urila in neskončno zabavala na domačem poligonu. In zopet se je pred nama postavil nov izziv – greva na tekmo. V letu 2015 sva prvič stopila pred merilne naprave, obkrožena z veliko množico neznanih ljudi in psov. Najini začetki na tekmah rezultatsko niso bili najbolj uspešni, sva pa bila daleč najbolj atraktivna od vseh. Fear je postal čez noč zvezda v agility vodah, znan predvsem po nadzorovanju okolice z varne višine palisade in pobegih s poligona v iskanju najlepše samičke na tekmi.

V sezoni 2015 sva v kategoriji A1 dosegla naslednje rezultate:

  • Državno prvenstvo – 15. mesto
  • Pokal Slovenije – 10. mesto
  • Večdnevni pokal – 6.mesto
  • Zimski pokal – 8. mesto

30. janurja 2016 sva zbrala vse potrebne pogoje za prestop v kategorijo A2, v kateri sva tekmovala celo leto. V tem času se je Fear spoznal z vsemi lepimi psičkami ob poligonih in tako se je lahko posvetil teku med ovirami. Rezultati so sledili en za drugim in leto 2016 sva zaključila v kategoriji A2:

  • Državno prvenstvo – 5. mesto
  • Pokal Slovenije – 5. mesto
  • Večdnevni pokal – 3. mesto

Obenem sva 3. decembra 2016 izpolnila še zadnji pogoj, potreben za prehod v prestižno kategorijo A3, s čimer je Fear postal prvi goli kitajski pes v kategoriji A3 na Balkanu 🙂 Prvi štart v A3 planirava v januarju 2017, od tam naprej pa nama je meja samo še nebo 😉