IVETA KOVAČOVÁ

Pozdravljeni, ime mi je Iveta Kovačova in prihajam iz Češke. V Sloveniji sem že od leta 2007. Že od malih nog obožujem živali, in celo življenje so me spremljali. Pri nas vedno bili psi kot člani družine, zato sem si v življenju zadala cilj, da postanem inštruktor v kinološkem društvu. Ker si svojega štirinožnega prijatelja nisem mogla privoščiti, sem v zavetiščih in kinoloških društvih sodelovala kot prostovoljka.

Leta 2011 se mi je ponudila priložnost in iz rok nevestnega lastnika sem rešila prekrasnega mešančka, ter ga naučila osnovnih ukazov ter pravil. Žal me je po 2 letih, zaradi hude bolezni zapustil. Dal mi je zagon in prebudila se je želja po kužku, ki bi bil samo moj. Tako sem si na Češkem kupila svojo prvo čistokrvno lepotičko pasme Flat Coated Retrever, poimenovala sem jo Kalla (kot roža cala). Kljub trmi in nagajivosti male porednice, sem spoznala, da je voditi in učiti psa, nekaj kar mi uspeva.

Začeli sva hoditi v kinološko društvo, ter se tako skupaj prebijale od male šole, A-tečaja do zaključka, B-bh tečaja, ki sva ga z odliko opravili. Naprej smo pa tudi delali RO1 (Rally Obedience) in prav tako zaključili izpit z odliko. Ker sem bila tako vesela in ponosna na uspeh moje prve ljubljenke, sem si v letu 2014 zaželela še eno psičko, in naša Kalla je dobila sestrico, Aileen.  Kot Kalla, je tudi Aileen bila zelo dovzetna za učenje, očitno imata to zapisano v genih, saj imata isto mamo.😉 Par let smo se tudi posvetili treningu prinašanja dummyjev in pa divjadi. Ker se ukvarjam z vzrejo te pasme, sem  leta 2014 registrirala psarno Aileenkalls. V naši družini živi trenutno 5 odrastlih psov, ki so del družine, naši sopotniki in prijatelji. Kot inštruktor delujem že 10 let.

Življenja brez psov si enostavno ne znam več predstavljati, saj so me  ~ FLATI~ !popolnoma prevzeli.  Upam, da boste uživali v moji družbi in pridobili čim več znanja..   Iveta Kovačová