IVETA KOVAČOVÁ

Pozdravljeni, ime mi je Iveta.  Zelo imam rada živali, zato sem si v življenju zadala cilj, da postanem inštruktor  v kinološkem društvu. Ker si svojega štirinožnega prijatelja nisem mogla privoščiti, sem v zavetiščih in kiniloških društvih sodelovala kot prostovoljka.
Leta 2011 se mi je ponudila priložnost in iz rok nevestenga lastnika sem rešila prekrasnega mešančka, ter ga naučila osnovnih ukazov ter pravil. Žal me je po 2 letih, zaradi hude bolezni zapustil. Dal mi je zagon in prebudila se je želja po kužku, ki bi bil samo moj. Tako sem si na Češkem kupila svojo prvo čistokrvno lepotičko pasme Flat Coated Retrever, poimenovala sem jo Kalla (kot roža cala). Kljub trmi in nagajivosti male porednice, sem spoznala, da je, voditi in učiti psa, nekaj kar mi uspeva.
Začeli sva hoditi v kinološko društvo, ter se tako skupaj prebijale od male šole, A-tečaja do zaključka, B-bh tečaja, ki sva ga z odliko opravili. Ker sem bila tako vesela in ponosna na uspeh moje prve ljubljenke, sem si v letu 2014 zaželela še enega štirinožnega prijatelja, in naša Kalla je dobila sestrico, Aileen.  Kot Kalla, je tudi Aileen bila zelo dovzetna za učenje, očitno imata to zapisane v genih, saj imata isto mamo. Ker se ukvarjam tudi z vzrejo te pasme, sem tudi registrirala psarno Aileenkalls. V naši družini, so štirinožci del družine, naši sopotniki in prijatelji.

Življenja brez psov si enostavno ne znam več predstavljati, saj so me “FLATI” popolnoma prevzeli. 🙂 Upam, da boste uživali v moji družbi in pridobili čim vec znanja.. 🙂  Iveta Kovačová