NINA ŠTEFAN

Moja pot v kinologiji se je začela leta 2010, ko sem po dolgem čakanju končno dobila svojo prvo psičko, nemško ovčarko Alono Howiland. Odprla mi je okno v svet šolanja in razstav in psi so postali izjemno pomemben del mojega vsakdana.

Z njo sem imela tudi dve legli, kar je botrovalo k »podedovanju« psarne Howiland in danes linijo nadaljuje njena vnukinja Hawi, s katero sem opravila tudi Wesenstest, IGP-1 in Körung ter tako odkljukala še nekaj prej nedoseženih ciljev. »Pasji svet« je na nek način tudi »kriv«, da sem spoznala svojega partnerja Blaža. Združila sva moči (in psarni J) ter si življenje podredila najinim nemškim ovčarjem, brez katerih enostavno ne gre J .

V Kinološkem društvu Domžale sem kot samostojna inštruktorica s svojim delom začela leta 2013 in za seboj imam že kar nekaj tečajev in tečajnikov, s katerimi smo se imeli čudovito – z marsikaterim od njih smo vez ohranili še do danes. Vsaka skupina je nekaj posebnega, vsak mladiček odraste v unikatnega psa in lepo je opazovati vez, ki se stke med njim in njegovim vodnikom. Imeti psa je nekaj najlepšega na svetu, kajne?

Sem torej licencirana inštruktorica s strani KZS,  prav tako sem tudi članica nemške zveze za nemške ovčarje SV.

Ciljev ne sme nikoli zmanjkati, zato je moj naslednji – postati sodnica za nemške ovčarje in pa – opraviti izpit FH J.

302803_2084561471859_5033735_n 1teden1dan3